Pravila o privatnosti

PRAVILA O PRIVATNOSTI INTERNET TRGOVINE OZONEE.HR

1. Zašto je važno upoznati se s ovim Pravilima o privatnosti?
U ovim Pravilima o privatnosti objašnjavamo kako koristimo Vaše osobne podatke prikupljene putem internet trgovine: https://ozonee.hr/ („Trgovina”). Korištenjem Trgovine pristajete na uvjete i odredbe opisane u ovim Pravilima o privatnosti.
2. Tko upravlja Vašim osobnim podacima?
Alpha Fashion Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością spółka komandytowa sa sjedištem na adresi: ul. Naftowa 5, 65-705 Zielona Góra, Poljska, upisano u poljski trgovački registar (KRS) pod br. 0000691242, broj NIP: 9291906045, REGON: 368062332.
3. Koje osobne podatke prikupljamo?
Obrađujemo sljedeće Osobne podatke Korisnika:
a. Ime i prezime ili naziv firme;
b. kućnu adresu;
c. broj telefona;
d. e-mail adresu.
e. broj PDV - dodatno u slučaju Korisnika koji nisu Potrošači.
4. Na temelju čega obrađujemo Vaše podatke?
Podatke prikupljene na način opisan u ovim Pravilima o privatnosti pohranjujemo i obrađujemo u skladu sa zahtjevima iz Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (u daljem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka) te zakona o zaštiti podataka od 10. svibnja 2018., ako je ispunjen jedan ili više od sljedećih uvjeta:
1) dali ste svoj pristanak na obradu Vaših informacija u jednu ili više specifičnih svrha;
2) obrada je neophodna za provođenje ugovora u kojem ste Vi strana ili kako bi se poduzeli koraci na Vaš zahtjev prije zaključivanja ugovora;
3) obrada je neophodna za usklađivanje sa zakonskom obavezom kojoj podliježemo;
4) obrada je neophodna za zaštitu Vaših vitalnih interesa ili druge fizičke osobe;
5) obrada je neophodna u svrhu legitimnih interesa koje provodi voditelja obrade ili treća strana.
5. Kako koristimo prikupljene podatke?
Prikupljene podatke koristimo prije svega kako bismo mogli Vas kontaktirati putem e-pošte ili telefona, za potrebe korisničke podrške i u svrhu obrade Vaše narudžbe, uključujući rješavanje reklamacija i povrat novca u slučaju odustajanja od ugovora te za potrebe marketinga i promidžbe usluga i vlastitih proizvoda.
Na temelju Vašeg posebnog pristanka, prikupljene podatke koristimo također za:
1) slanje putem elektroničke pošte vrijednih poruka, obavijesti o novostima i sniženjima, vlastitih promidžbenih materijala (newsletter i trgovinske informacije),
2) slanje putem elektroničke pošte marketinških i promidžbenih materijala naših Pouzdanih poslovnih partnera,
3) automatski, uključujući izradu profila na temelju Vaših osobnih podataka, u svrhu prilagođavanja ponude i reklame proizvoda ili usluga Vašim sklonostima, ponašanju i načinu na koji koristite internet stranicu.
6. Je li pružanje osobnih podataka obavezno?
Imate pravo odabrati želite li i u kojoj mjeri želite koristiti naše usluge i pružati informacije o sebi. Davanje Vaših osobnih podataka je dobrovoljno, međutim, nepružanje osobnih podataka potrebnih za dovršavanje narudžbe proizvoda može spriječiti njihovo pravilno izvršenje.
7. Koja su vaša prava u vezi s osobnim podacima koje prikupljamo?
Imate pravo na pristup sadržaju podataka, dobivanje informacija o podacima koji se obrađuju, ispravljanje, dopunjavanje, ažuriranje, izmjenu te na povlačenje pristanka na obradu podataka i zahtjev za brisanje u svakom trenutku (pravo na zaborav). U tu svrhu kontaktirajte nas nakon prijave na Korisnički račun u Trgovini ili putem slanja poruke na e-mail adresu: privacy@ozonee.pl [EC1] ili s pomoću obrasca za kontakt.
Osim toga, imate pravo na podnošenje prigovora u vezi s obradom Vaših osobnih podataka Urząd Ochrony Danych Osobowych (UODO) [poljski Ured za zaštitu osobnih podataka].
8. Kako mogu prenijeti svoje podatke?
Imate pravo dobiti podatke koje obrađujemo na osnovu Vašeg pristanka ili u okviru ispunjavanja ugovora. Proslijedit će se automatski Vama ili trećoj osobi u standardnom, strojno čitljivom formatu. Ako tražite izravan prijenos podataka drugoj odgovornoj osobi, to ćemo učiniti samo u mjeri u kojoj je tehnički izvedivo.
9. Koliko dugo obrađujemo Vaše osobne podatke?
Vaše podatke obrađujemo dok su nam nužni za održavanje korisničkog računa te obrađivanje narudžbi, pružanja prodajne podrške i rješavanja pritužbi. Osim toga, možemo sačuvati Vaše podatke u mjeri potrebnoj za naplatu nepodmirenih potraživanja ili ako je nužno poduzeti korake u vezi s povredom Uvjeta korištenja ili zakonskih odredaba opće primjene. U gore navedenim slučajevima, osobni podaci mogu ostati pohranjeni i nakon brisanja korisničkog računa, ali ne duže od razdoblja potrebnog za provedbu gore navedenih ciljeva.
10. Sigurnost i povjerljivost
Poduzimamo sve sigurnosne mjere u tehničkom i organizacijskom smislu kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od slučajnog ili neovlaštenog uništenja, slučajnog gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa. Vaši se podaci pohranjuju i obrađuju na serverima koji pružaju visoku razinu sigurnosti uz poštovanje odgovarajućih zaštitnih mjera u skladu s poljskim zakonodavstvom.
Nemojte javno objavljivati bilo koje osobne podatke preko Trgovine. Takve podatke javno objavljujete na Vašu vlastitu odgovornost.
11. Prenose li se moji osobni podaci trećim subjektima?
Kako bismo održavali Vaš korisnički račun, upravljali računima e-pošte i obrađivali narudžbe, Vaše podatke možemo prenijeti specijaliziranim subjektima. Prije svega, Vaše podatke možemo proslijediti vanjskim dobavljačima koji nam pružaju usluge: kurirsku, poštansku, uslugu hostinga i održavanja servera.
Poštanske i kurirske usluge obavljaju:
Poczta Polska sa sjedištem u Varšavi
DPD Polska
ul. Wrocławska 152
62-800 Kalisz, Poljska

Uslugu hostinga pruža:
IAI Spółka Akcyjna
ul. Aleja Piastów 30
71-064 Szczecin, Poljska

Obratite se nama za dodatne informacije.
12. Koje druge podatke obrađujemo?
Kada koristite web stranicu Trgovine, možemo obrađivati također operativne i navigacijske podatke (IP adresu, naziv domene, vrstu preglednika, vrijeme pristupa, vrstu operativnog sustava, informacije o poveznicama na koje ste kliknuli i druge radnje u našoj Trgovini) koje koristimo za prikupljanje statističkih podataka koje upotrebljavamo kako bismo bolje upravljali Trgovinom. Ovi podaci su zbirni i anonimni i ne sadrže podatke koji omogućuju identifikaciju osobe koja posjećuje stranicu Trgovine. Logovi se ne otkrivaju trećim stranama.
13. Izmjene pravila o privatnosti
Ponuda trgovine se može promijeniti. Promijenit će se također tehnologije, standardi, zakonodavstvo i zahtjevi za obavljanje djelatnosti putem interneta. Stoga Trgovina može u budućnosti uvesti izmjene Pravila o privatnosti. Korištenje Trgovine nakon stupanja promjena na snagu podrazumijeva pristanak na ove promjene.
14. Sve potrebne kontaktne podatke možete naći u odjeljku kontakt naše Trgovine.

I. Kolačići i slične tehnologije


1. Trgovina koristi kolačiće i za prikupljanje drugih, neosobnih podataka. Kolačići se koriste za pružanje usluga na najvišoj razini, optimizaciju sadržaja Trgovine, prilagodbu sadržaja individualnim potrebama svakog korisnika te u promidžbene i statističke svrhe. Ovi podaci nisu osobni podaci i ne mogu se koristiti za nedvosmislenu identifikaciju pojedinca. Kako biste saznali više, pogledajte naša Pravila o kolačićima.
2. HTTP cookies (Kolačići) su tekstualne datoteke koje se pohranjuju na terminalnu opremu (računalo ili drugi mobilni uređaj) Korisnika prilikom posjeta stranici Trgovine. Kolačići se šalju natrag web stranici Trgovine iz koje su potekli prilikom svakog narednog posjeta Korisnika stranici Trgovine.
3. Vrste kolačića koji se koriste na stranici Trgovine:
a. Kolačići sesije - pohranjuju se privremeno na opremi samo dok Korisnik pregledava internetske stranice.
b. Trajni - sačuvani su i ostaju pohranjeni i nakon jednokratnog posjeta stranici Trgovine, a koriste se obično u svrhu personalizacije sljedećeg posjeta Korisnika stranici Trgovine.
4. Kolačići ne pohranjuju Osobne podatke Korisnika.
5. Podaci prikupljeni putem kolačića koristimo za utvrđivanje preferencija i optimizaciju korištenja stranice Trgovine, stvaranje statistika te održavanje sesije Korisnika (nakon prijave).
6. Korisnik može ograničiti ili onemogućiti pristup kolačićima na svom uređaju.
7. Korisnik može samostalno, u bilo kojem trenutku, promijeniti postavke kolačića, navodeći uvjete za njihovo pohranjivanje i pristup uređaju Korisnika. Postavke kolačića se mogu promijeniti s pomoću postavki preglednika ili konfiguracije usluge. Ove postavke se mogu mijenjati naročito na takav način da automatski blokiraju kolačiće u postavkama internetskog preglednika ili obavještavaju o njima svaki put kada se pohranjuju na uređaju. Detaljne informacije o mogućnostima i načinima rukovanja kolačićima dostupne su u programskim postavkama internetskog preglednika.
8. Korisnik može u bilo kojem trenutku izbrisati kolačiće koristeći značajke dostupne u web pregledniku koji koristi.
9. Ograničenje ili onemogućavanje upotrebe kolačića može uzrokovati poteškoće povezane s korištenjem određenih funkcija na web mjestu Trgovine, koje po svojoj prirodi zahtijevaju kolačiće.

II. U koje svrhe koristimo kolačiće

Voditelj obrade koristi kolačiće prve strane u sljedeće svrhe:
1. Konfiguracija web stranice
I) prilagođavanje sadržaja internetske stranice preferencijama Korisnika te optimizacija korištenja internetske stranice Trgovine;
II) prepoznavanje uređaja Korisnika internetske stranice i njegove lokacije te omogućavanje odgovarajućeg prikazivanja internetske stranice, prilagođenog njegovim individualnim potrebama,
III) pamćenje preferencija Korisnika i personalizacija korisničkog sučelja Korisnika, npr. odabranog jezika ili regije iz koje dolazi Korisnik;
IV) pamćenje aktivnosti na stranici u svrhu preporučivanja sadržaja;
V) veličina fonta, izgled internetske stranice, itd.
2. Provjera autentičnosti korisnika i održavanje sesije na stranici
I) održavanje sesije Korisnika internetske stranice (nakon prijave), zahvaljujući čemu Korisnik ne mora na svakoj podstranici ponovno upisivati korisničko ime i lozinku;
II) ispravna konfiguracija, odabranih funkcija web stranice, a posebno omogućavanje provjere autentičnosti sesije preglednika;
III) optimiziranje i povećanje učinkovitosti usluga koje pruža Voditelj.
3. Provođenje postupaka potrebnih za punu funkcionalnost web stranica
I) prilagođavanje sadržaja internetske stranice preferencijama Korisnika te optimizacija korištenja internetske stranice Trgovine; Ove datoteke naročito omogućavaju prepoznavanje Uređaja Korisnika i pravilno prikazivanje web stranice, na način prilagođen njegovim individualnim potrebama;
II) ispravan rad partnerskog programa, što prije svega omogućava provjeru upućivanja Korisnika na web stranice Trgovine.
4. Pamćenje lokacije korisnika
I) isravna konfiguracija odabranih funkcija web stranice, a posebno prilagođavanje sadržaja Korisniku s obzirom na njegovu lokaciju.
5. Analiza i istraživanja praćenosti
I) prikupljanje anonimnih statistika koje pomažu razumjeti na koji se način Korisnici koriste internetskim stranicama Trgovine, što omogućava poboljšavanje njihove strukture i sadržaja,
6. Pružanje promidžbenih usluga
II) prilagođavanje reklama usluga i proizvoda trećih strana koje se prikazuju na stranici;
7. Osiguravanje sigurnosti i pouzdanosti stranice

Voditelj obrade koristi kolačiće treće strane u sljedeće svrhe:
1. Prikazivanje multimedijskog sadržaja na web stranicama Trgovine preuzetog s vanjske web stranice:
I) www.youtube.com [upravitelj kolačića: Google Inc sa sjedištem u SAD-u]
2. Prikupljanje općih i anonimnih statističkih podataka pomoću analitičkih alata:
I) Google Analytics [upravitelj kolačića: Google Inc sa sjedištem u SAD-u]
II) IAI-Shop.com [upravitelj kolačića: IAI S.A. sa sjedištem u Szczecin]
3. Prikazivanje reklama prilagođenih preferencijama Korisnika pomoću alata internet reklamiranja:
I) Google AdSense [upravitelj kolačića: Google Inc sa sjedištem u SAD-u]
4. Prijava na stranicu putem računa na drugoj web lokaciji:
I) Facebook Connect [upravitelj kolačića: Facebook Inc sa sjedištem u SAD-u ili Facebook Ireland sa sjedištem u Irskoj]
II) Google [upravitelj kolačića: Google Inc sa sjedištem u SAD-u]
III) Paypal [upravitelj kolačića: PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A sa sjedištem u Luksemburgu ili PayPal Inc. sa sjedištem u SAD-u]
5. Korištenje interaktivnih funkcija za promidžbu stranice na stranicama društvenih mreža:
I) twitter.com [upravitelj kolačića: Twitter Inc. sa sjedištem u SAD-u]
II) Facebook.com [upravitelj kolačića: Facebook Inc sa sjedištem u SAD-u ili Facebook Ireland sa sjedištem u Irskoj]
III) Pinterest [upravitelj kolačića: Pinterest, Inc. sa sjedištem u SAD-u]
6. Korisnik može samostalno, u bilo kojem trenutku, promijeniti postavke za kolačiće, navodeći uvjete za njihovo pohranjivanje i pristup Uređaju Korisnika. Postavke kolačića o kojima je riječ u prethodnoj rečenici se mogu promijeniti s pomoću postavki preglednika ili konfiguracije usluge. Ove postavke se može promijeniti naročito na takav način da automatski blokiraju kolačiće u postavkama internetskog preglednika ili obavještavaju o njima svaki put kada se pohranjuju na uređaju. Detaljne informacije o mogućnostima i načinima rukovanja kolačićima su dostupne u programskim postavkama internetskog preglednika.
7. Korisnik može u bilo kojem trenutku izbrisati kolačiće koristeći značajke dostupne u web pregledniku koji koristi.
8. Ograničavanje korištenja kolačića može utjecati na neke funkcionalnosti dostupne na web stranici Trgovine.

U mnogim slučajevima softver za pregledavanje stranica (preglednik) automatski prihvaća kolačiće prema zadanim postavkama na terminalnoj opremi Korisnika. Možete promijeniti postavke kolačića u bilo kojem trenutku. Ove postavke se može promijeniti naročito na takav način da automatski blokiraju kolačiće u postavkama internetskog preglednika ili obavještavaju Vas o njima svaki put kada se pohranjuju na uređaju.
· Upute za blokiranje kolačića u Chrome pregledniku
· Upute za blokiranje kolačića u Firefox pregledniku
· Upute za blokiranje kolačića u IE pregledniku
· Upute za blokiranje kolačića u Opera pregledniku
· Upute za blokiranje kolačića u Safari pregledniku
Želimo Vas obavijestiti da ograničavanje korištenja kolačića može utjecati na neke funkcionalnosti dostupne na web stranici Trgovine. Više informacija o kolačićima možete naći u odjeljku „Pomoć” u izborniku web preglednika.

Pored kolačića, internet trgovina može također prikupljati podatke koje obično prikupljaju voditelji internet sustava u okviru tzv. logova ili datoteke zapisnika. Informacije prikupljene kroz logove mogu sadržavati, među ostalim, Vašu IP adresu, vrstu platforme i web preglednika, podatke o pružatelju interneta te stranici s koje ste prešli na našu web stranicu.

Neke podstranice Trgovine i ostala sredstva komunikacije mogu sadržavati tzv. „web beacons” (tzv. elektronske slike). Web Beacons omogućuju dobivanje informacija, kao što su npr. IP adresa računala na kojem ste otvorili web stranicu na kojoj se nalazi web beacon, URL broj stranice, vrijeme učitavanja stranice, vrsta preglednika, kao i informacije sadržane u kolačićima, za procjenu učinkovitosti naših reklama. Ove podatke ćemo arhivirati i koristiti u svrhu statističke analize i procjene globalnog prometa korisnika Trgovine. Ovi podaci neće se kombinirati s osobnim podacima koje ste dali.
U svakom slučaju možete blokirati kolačiće ili izbrisati trajne kolačiće koristeći odgovarajuće postavke u Vašem pregledniku. U slučaju bilo kakvih problema, preporučujemo Vam pogledati odjeljak „Pomoć“ u pregledniku ili obratiti se proizvođaču preglednika koji koristite. Pored kolačića, internet trgovina može također prikupljati podatke koje obično prikupljaju voditelji internet sustava u okviru tzv. logova ili datoteke zapisnika. Informacije prikupljene kroz logove mogu sadržavati, među ostalim, Vašu IP adresu, vrstu platforme i web preglednika, podatke o pružatelju interneta te stranici s koje ste prešli na našu web stranicu. Neke podstranice Trgovine i ostala sredstva komunikacije mogu sadržavati tzv. „web beacons” (tzv. elektronske slike). Web Beacons omogućuju dobivanje informacija, kao što su npr. IP adresa računala na kojem ste otvorili web stranicu na kojoj se nalazi web beacon, URL broj stranice, vrijeme učitavanja stranice, vrsta preglednika, kao i informacije sadržane u kolačićima, za procjenu učinkovitosti naših reklama. Ove podatke ćemo arhivirati i koristiti u svrhu statističke analize i procjene globalnog prometa korisnika Trgovine. Ovi podaci neće se kombinirati s osobnim podacima koje ste dali.

III. Završne odredbe

1. Web stranica Trgovine može sadržavati poveznice na druge web stranice. Voditelj obrade nema utjecaja na to koji podaci, u koju svrhu i na koji način se prosljeđuju ovoj stranici i tamo obrađuju. Voditelj obrade preporučuje da nakon prelaska na drugu web stranicu pročitate pravila o privatnosti koja se tamo primjenjuju. Ova Pravila o privatnosti se odnose isključivo na ovu Trgovinu. Voditelj obrade nije odgovoran za obradu Osobnih podataka na bilo kojoj stranici treće strane.
2. Voditelj obrade provodi tehničke i organizacijske mjere zaštite Osobnih podataka koje pružaju stupanj zaštite primjeren riziku što ga obrada i priroda zaštićenih podataka predstavljaju, a posebno za zaštitu osobnih podataka od nedozvoljenog otkrivanja ili pristupa, nezakonitog obrađivanja, promjene, uništavanja, oštećenja ili gubitka.
3. Voditelj obrade pruža sljedeće tehničke mjere zaštite kako neovlaštene osobe ne bi mogle prikupljati i izmjenjivati Osobne podatke koje su poslane elektroničkim putem.
a) zaštita sustava datoteka osobnih podataka od neovlaštenog pristupa;
b) pristup korisničkom računu samo nakon unosa korisničkog imena i lozinke.
4. Voditelj obrade ima pravo prosljeđivati Osobne podatke radi ispunjavanja zakonskih obveza (npr. na zahtjev nadležnog tijela kaznenog progona), obrade odštetnih zahtjeva te zaštite prava, vlasništva (uključujući intelektualno vlasništvo) i sigurnosti osoba.
pixel